Czy wiesz, że 75% kosztu odpadków z kuchni restauracyjnych dałoby się uniknąć? System Food Waste to sposób na szybką i wygodną identyfikację źródeł odpadków i podjęcie stosownych działań w restauracjach i kuchniach hotelowych. Dzięki autorskiemu rozwiązaniu łączącemu tablet z przemysłowej klasy wagą i intuicyjną aplikacją na tablecie system Food Waste pozwala w 5 sekund na ewidencję ile odpadów, jakiej grupy produktów i z jakiego powodu jest wyrzucane, a czytelne raporty oraz konsultacje z ekspertem od zmniejszania odpadów w kuchni pomoże ograniczyć ich ilość. Zespół Food Waste prowadzi obecnie rozmowy z szeregiem zainteresowanych restauracji.
Twórca Food Waste o udziale w programie Mazovian Startup:
Udział w programie pozwolił mi spotkać mentora mającego kontakt z branżą food oraz pozwolił mi się spotkać z innymi ambitnymi ludźmi, którzy rozwijają swoje pomysły, zobaczyć, z jakimi wyzwaniami się zmagają i znaleźć więcej determinacji do pokonywania ich w moim projekcie.